top of page
  • Yazarın fotoğrafıeKampüs

“Denizleri İstilacı Türlerden Kurtar" Eğitsel Oyunumuz


Ülkemizin muhteşem denizleri, biyoçeşitlilik açısından büyük bir zenginliğe ve ekonomik potansiyele sahip. Denizlerimizi korumak ve istilacı yabancı türlerin tehditlerinden kurtarmak, denizlerimizin bu eşsiz güzelliklerini gelecek kuşaklara aktarmak, üzerimize düşen görevleri yerine getirmekle mümkün olacak.


ÖRAV olarak, çocuklarımızın istilacı yabancı türlerin tehditlerini anlamalarını ve denizlerimizin geleceğini şekillendirmede aktif rol almaları gerektiğine inanıyoruz.


Bu nedenle, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliği içinde Küresel Çevre Fonu (GEF) finansal desteği ile yürüttüğümüz, Önemli D


enizel Biyolojik Çeşitlilik Alanlarında İstilaci Yabancı Türlerin Tehditlerinin Değerlendirilmesi Projesi kapsamında ilkokul ve ortaokul düzeyi öğrencilerimiz için “Denizleri İstilacı Türlerden Kurtar" eğitsel oyununu tasarladık.


Oyun aracılığıyla öğrencilerin, proje kapsamında yer alan konuları oyun yoluyla ve oyunlaştırılmış etkinliklerle pekiştirmesini, denizel biyoçeşitliliği korumaya yönelik bilgi ve beceriler geliştirmelerini, denizlerimizi tehdit eden istilacı türleri tanıyarak neler yapabileceklerini öğrenmelerini hedefliyoruz.


"Denizleri İstilacı Türlerden Kurtar" eğitsel oyunu, ücretsiz olarak tüm eğitimcilerimizin ve çocuklarımızın erişime açıktır.


İlkokul ve ortaokul öğrencilerimize yönelik olarak hazırlanan oyunu, aşağıdaki butona tıklayarak keşfedebilirsiniz.


69 görüntüleme
bottom of page