top of page
  • Yazarın fotoğrafıeKampüs

İstanbul Maratonu'nda ÖRAV'la “100. Yılda Öğretmenlerin Işığında!" Koş!


2008 yılından öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerini destekleyerek, çocukların nitelikli eğitime erişim hakkını korumayı amaçlayan Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) olarak, 5 Kasım’da 45. İstanbul Maratonu’nda bir kez daha köprüde buluşuyoruz. Maratona koşarak/yürüyerek katılabilir, tüm çevrenizi iyilik hareketine dahil edebilirsiniz.


Bu yıl İstanbul Maratonu'nda “100. Yılda Öğretmenlerin Işığında!" diyerek öncelikli olarak depremden etkilenen öğretmenlerimiz için “Öğretmenle Olur!” projemizi hayata geçiriyoruz.


Neden mi? Çünkü ülkemizde yaşanan depremlerden etkilenen çocuklarımızın hayata en hızlı şekilde tutunmasını sağlamak ve tüm vatandaşların rutinlerine geri dönebilmeleri için öğretmenlerimizin ne kadar kritik bir rol üstlendiklerini bir kez daha deneyimledik.


Kendileri de depremden etkilenmiş olmasına rağmen çadır ve konteyner kentlerdeki yönetime liderlik eden, yardımların doğru bölgelere sevk edilmesine öncülük eden, öğrencilerin ve ailelerin sağlık durumlarından haberdar olabilmek için çabalayan, yıkılan okul binalarını ayağa kaldırmak için durmadan çalışan, yalnızca öğrencilerinin ve velilerin değil, tüm depremzedelerin yardımına koşan öğretmenlerimiz...


İşte tam da bu sebeple, en güçlü dayanışma “Öğretmenle Olur!” diyoruz ve öncelikle deprem bölgesindeki öğretmenlerimizin psikolojik sağlamlık becerilerini artırarak; kriz dönemi ve sonrasındaki süreçlerde öğrencilerine, velilere, okul yönetimlerine ve tüm personele liderlik etmelerini hedeflediğimiz eğitim programımızı hayata geçiriyoruz. Okul Topluluğunun Psikolojik Sağlamlık Programı ile, okulun tüm paydaşlarının iyi olma hallerini iş birliği içerisinde koruyacakları becerileri geliştirmelerini hedefliyoruz.



73 görüntüleme
bottom of page