top of page
  • Yazarın fotoğrafıeKampüs

Uluslararası Projelerimizden TIEREF



Öğretmen Akademisi Vakfı olarak birçok proje ve program uygulamaktayız. 2008 yılından beri çıktığımız bu yolda öğrencilerin üstün yararını gözeterek ülkemizdeki yaklaşık 175.000’den fazla öğretmene ulaştık. Öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerine destek olmak için öğretmen eğitimleri düzenlemekteyiz. Farklı projeler, programlar ve öğretmen eğitimleri ile alandaki gelişime katkı sunmaya devam ediyoruz. Bu önemli ve değerli hedeflere ulaşmak için yerel, ulusal ve uluslararası birçok çalışma içerisinde yer almaktayız. Bu blog ile yürüttüğümüz uluslararası projelerden biri olan TIEREF projesinden bahsetmek istiyoruz.


TIEREF (Mülteci Çocuklar için İçermeci Eğitime Doğru- Towards Inclusive Education For Refugee Children) projesi 7 ortaklı bir Erasmus + projesidir. K3 projeleri kapsamında yürütülen bu projede Öğretmen Akademisi Vakfı olarak proje kapsamındaki eğitsel çalışmaların geliştirilmesinde katkı sunmaktayız. Bizimle birlikte Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, İtalya ve Türkiye’den ortaklarımız ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü liderliğinde projemiz 2018 yılından beri devam etmekte ve 2021 yılında tamamlanması planlanmaktadır.


Genel olarak ele aldığımızda, TIEREF Projesi tüm ortakların ülkelerindeki okulları ve göçmen çocuklara (mülteci arka plana sahip) yönelik eğitimlerini aşağıdaki unsurları geliştirerek güçlendirmeyi amaçlamaktadır:

  • Mülteci çocuklara yönelik içermeci eğitimi kolaylaştırmak için kullanılabilir ve paylaşılabilir öğrenme materyallerinin olduğu veri tabanı

  • İçermeci eğitime yönelik çevrimiçi işbirlikçi paylaşım portalı ve kaynak havuzu

  • İçermeci eğitimi geliştirmek için yenilikçi bir yöntem olarak akran destekli öğrenmeyi tanıtma

  • Mülteci öğrencilerin ön bilgilerini ve öğrenme sürecinde elde edilen öğrenme kazanımlarının geçerliliğini ve tanımlanmasını sağlayan bir ölçme metodolojisi için çevrimiçi araç

  • Projenin kazanımlarını ve sonuçlarını temel alan, mülteci çocuklara yönelik içermeci eğitim hakkında detaylı rapor

Projenin en önemli çıktısı ise https://teachref.eu/en adresindeki projenin resmi web sitesinde oluşturulacak bir çevrimiçi platform olacaktır. Bu platform sayesinde sınıflarında mülteci öğrenci olan okullar ya da eğitimciler farklı ülkelerdeki uygulanmış başarılı örnekleri araştırabileceklerdir. Platfrom kapsamında oluşturulacak arama motoru ile sınıf düzeylerine, kazanımlara ya da etkinlik türlerine göre araştırma yapıp beğendikleri uygulamaları sınıflarında uygulayabilecekler.


Projenin yaygınlaştırılması kapsamında kullanılan bu web sitesinde ilgili alanla ilgili son gelişmelere de ulaşabilirsiniz. Yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiğimiz eğitimlerde de bu projenin tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Öğretmen Akademisi Vakfı olarak eğitimin mevzu bahis olduğu tüm çalışmalara destek sağlamaya devam edeceğiz.


202 görüntüleme
bottom of page