top of page
  • Yazarın fotoğrafıeKampüs

ÖRAV Sobetlerinde Kasım 2019: Ercan Altuğ Yılmaz ile “Oyunlaştırma”

Güncelleme tarihi: 19 Ara 2019


Öğretmen Akademisi Vakfı’nın, her ay alanında uzman isimleri ağırladığı “ÖRAV Sohbetleri”, Öğretmen Akademisi Vakfı’nın merkez binasında düzenlenmeye devam ediyor. ÖRAV Sohbetlerinin Kasım ayı konuğu, oyun tabanlı ve oyunlaştırılmış birçok ödüllü eğitim projesinin sahibi Ercan Altuğ Yılmaz oldu. Yılmaz’ın oyunlaştırma ve eğitim üzerine fikirlerini paylaşacağı etkinlik, 27 Kasım Çarşamba günü saat 18.30’da gerçekleşti.


Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla çalışan ÖRAV’ın, farklı sektörlerden uzman konuşmacıları, katılımcılar ile bir araya getirdiği “ÖRAV Sohbetleri” tüm hızıyla devam ediyor. Kasım ayının konuğu, uzmanlıkları arasında; dijitalleşme, dijital eğitim ve iletişim sistemleri, yeni nesil motivasyon, oyun tasarımı, oyunlaştırma, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gibi konular bulunan Ercan Altuğ Yılmaz oldu.


Dijital eğitim teknolojileri üzerinde 10 yılı aşkın süredir çalışan Yılmaz, etkinlikte, "Dopamin Jenerasyonunun Dikkat Oyunları için Eğitimcilerle Sınıfta Hayatta Kalma Taktikleri: Okullar Yokken, Oyunlar Vardı" ve “Maraş Dondurmacısının Oyununu Dünya Biliyor Peki Maraş Öğretmeninin?” konu başlıkları ekseninde, eğitimde oyunlaştırmanın önemi ile ilgili konuştu.


Aralarında Gamicon New Orleans USA ve Gamilearn Barcelona’nın da bulunduğu 10’dan fazla ülkede oyunlaştırma konferanslarında sunum yapan ilk ve tek Türk olan Yılmaz, aynı zamanda çeşitli üniversite ve kurumlarda “Oyun Tasarımı ve Oyunlaştırma” dersleri veriyor. Herkes için Oyunlaştırma ve İş’te Oyunlaştırma adında iki adet kitabı bulunan Yılmaz, etkinlikte katılımcılar ile oyunlaştırma üzerine ufuk açıcı paylaşımlarda bulundu.

529 görüntüleme
bottom of page