top of page
  • Yazarın fotoğrafıeKampüs

"Kalpten Kalbe Mutluluk Sınıfı" Başvurularınızı Bekliyoruz!

Güncelleme tarihi: 24 May 2021



Değerli Öğretmenlerimiz,


Yaklaşık 1 yıl sürecek olan Kalpten Kalbe Mutluluk Sınıfı Projesi'nde hem kendimizin hem de öğrencilerimizin yaşamlarında kalıcı faydalar yaratma amacıyla sizinle yolumuz kesiştiği için mutluyuz.


Bu proje, ÖRAV’la, öğretmen meslektaşlarınızla, öğrencileriniz ve velilerinizle birlikte Mayıs 2021-Ocak 2022 ayları arasında, aşağıdaki takvim doğrultusunda yapacağınız farklı çalışmalara aktif katılımınızı gerektirmektedir. Başvuru yapmadan önce proje takvimini ve katılımcılardan beklenen çalışmaları dikkatle okuduğunuzdan emin olmanızı rica ederiz.


Kimler Katılabilir?

Projeye sadece 2020-2021 eğitim-öğretim yılında devlet okullarında 1., 2. ve 3. Sınıflara öğretmenlik yapan, sınıfında en az 20 öğrencisi olan, Sınıf Öğretmenliği branşından 1000 öğretmenimiz katılabilecektir.


Projenin Hedefleri:

Bu proje ile öğretmen ve öğrencilerin bilimsel olarak “mutluluk” kavramını ve bileşenlerini tanımaları, yıl boyu yapılacak çeşitli faaliyetler ve egzersizlerle iyi olma hallerini güçlendirmeleri, yaşam boyu kullanabilecekleri gerçekçi ve iyimser düşünme alışkanlığını geliştirmeleri hedeflenmektedir.


Bu sayede bireysel mutluluk tutumları yüksek bireylerin proje boyunca deneyimleyeceği etkileşimler ve çalışmalarla bu kapsamda toplumsal etkileşimin artması ve iyi olma halinin yükselmesi beklenmektedir.


Proje, farkındalık düzeyinin üzerine çıkarak davranış ve tutum değişikliği hedeflemektedir. Bu nedenle uzun dönemli ve farklı çalışmalar içerecek şekilde tasarlanmıştır.


Öğretmenlerimiz için ayrıca tüm meslek hayatlarında yüz yüze veya uzaktan eğitimde kullanabilecekleri pek çok araç, etkinlik ve yöntemi deneyimleyerek öğrenme fırsatı barındırmaktadır.


Proje Takvimi


Faaliyet 1 - Webinarlar:


Faaliyet 2 – 30 Hedef Çalışması:

1-30 Haziran arası göndereceğimiz, her güne bir hedeften toplamda 30 hedefin (eğlenceli mini etkinlikler) öğrencilere gönderilmesi. Öğrencilerin bu hedeflere dair üreteceği çalışmaların ÖRAV uzaktan eğitim portalı eKampüs'te paylaşılması. Derslerde uygun durumlarda öğrencilerle hedeflerin etkilerine dair deneyim- görüş paylaşımı için ortam yaratılması.


Faaliyet 3 – Mutluluk Çalıştayı

27 Haziran Pazar günü 50 Öğretmen, 50 Veli ve 50 Çocuk katılımıyla gerçekleşecek Mutluluk Çalıştayına gönüllü öğretmenlerin katılımı ve/veya öğrenci ve velilerinden ilgilenebilecekleri yönlendirmeleri.


Faaliyet 4 – Yaz Tatili Mutluluk Günlüğü

30 Haziran'da, ÖRAV tarafından katılımcı öğretmenlerle paylaşılacak ve öğrencilerin yaz tatili boyunca doldurabileceği 75 gün için özel hazırlanmış Mutluluk Günlüğünün öğrencilerle dijital olarak paylaşılması. Yaz tatili dönüşünde günlüklerin yarattığı farkındalığa dair paylaşımlar için ortam yaratılması.


Faaliyet 5 – Eğitime Katılım

Eylül-Ekim veya Kasım aylarının tercih edeceğiniz bir haftasında, 1 hafta sürecek ve MEB sertifikası olacak "İyi Olma Hali ve Psikolojik Dayanıklılık" Uzaktan Eğitim Programına aktif olarak katılım.

Eğitim sonrasındaki iki ay, ayda 1 akşam 2 saat olmak üzere mentorlar ve diğer katılımcılarla bir araya gelinecek 2 toplantıya katılım.


Başvuru

"Evet, tüm bu çalışmaları yaparım, bu öğrenme yolculuğuna hazırım!" diyorsanız, şimdi başvurunuzu yapın. Başvuruyu aşağıdaki 2 adımı izleyerek kolaylıkla yapabilirsiniz.


Son başvuru tarihi 30 Mayıs 2021'dir.


Adım 1: Eğitimin gerçekleşeceği uzaktan eğitim platformu olan eKampüs’e (üye değilseniz) üye olmalısınız. www.ekampus.orav.org.tr/kaydol


Adım 2: eKampüs’e giriş yaptığınızda anasayfada karşınıza çıkan (aşağıdaki) “Eğitim Başvuruları” bölümündeki “Kalpten Kalbe Mutluluk Sınıfı”na kayıt olun.



Bizler de proje boyunca verimli ve de keyifli bir öğrenme-paylaşma süreci deneyimlemeniz için ÖRAV olarak elimizden gelenin en iyisini sevgiyle ve mutlulukla yapacak, ülkenin en büyük mutluluk sınıfını oluşturmaya sizlerin de katkısı ile gayret edeceğiz.


Hazırsanız, haydi başlayalım!


Sorularınız ve olabilecek destek ihtiyacınız için egitimdestek@orav.org.tr adresine yazabilirsiniz.

12.716 görüntüleme
bottom of page